Turvaa Koulutie TKT ry

Tule näkyväksi - Liiku turvallisesti

Mikä on Turvaa Koulutie TKT ry?

Liikenteen valistustyötä

Turvaa Koulutie ry on 10.10.2010 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksen on jakaa tietoa, miten pitää liikkua vesillä ja liikenteessä, sekä ottaa huomioon kanssaliikkujat. Aikaisemmin, kolmen vuoden ajan, teimme valistustyötä nimellä "Pidä koulutie turvallisena".

Annamme kaikille erittäin tärkeää tietoa heijastimen ja heijastinliivien merkityksestä. Vesillä liikkuvia pyrimme muistuttamaan pelastusliivien pakollisesta käytöstä. Jaamme myös heijastimia ja heijastinliivejä erilaisissa tapahtumissa ja tempauksissa, joita järjestämme.

Tule näkyväksi - Liiku turvallisesti

Näillä toimenpiteillä pyrimme iskostamaan ihmisten mieliin sen, että vain nakymällä liikenteessä ja noudattamalla varovaisuutta, vältymme turhilta uhreilta ja onnettomuuksilta. Myös keväällä, ennen koulujen päättymistä ja syksyllä koulujen alkaessa yritämme olla "äänessä", jotta ainakin silloin kaasujalka olisi hiukan keveämpi ja kaikki aistimme olisivat valppaampia.

Olemme myös miettineet joukkoliikenteen pelisääntöjä, eli miten liikutaan ja käyttäydytään julkisissa kulkuneuvoissa. Tätä esitettä pyrimme jakamaan erilaisissa tilaisuuksissamme.

Unelmana turvallinen koulutie

Yhdistys ei ole poliittisesti eikä uskonnollisesti sidoksissa mihinkään ryhmittymään. Toimimme täysin itsenäisesti. Yhteistyökumppaneita on toki useampia, Autoliiton Helsingin osasto yhtenä esimerkkinä.

Yhdistyksen suurena unelmana on, että jonain päivänä, koko maassa, tätä toimintaa olisi aina koulujen alkaessa ja loppuessa.

Turvaa Koulutie TKT ry © 2020.